Janika Tuunainen

 

Minä

Vuonna 2016 pääsin opiskelemaan omaa unelma-ammattiani. Minun tanssitaustani ei ollut ennen opiskeluita kovinkaan pitkä, joten en edes osannut ajatella, että tämä haave jonakin päivänä voisi toteutua.

Päästessäni aloittamaan tanssinopettajan opinnot, olin täynnä intoa ja motivaatiota. Halu oppia ja kehittyä oli suuri, ja tämän koen olleen yksi minun opiskeluaikani tärkeimmistä asioista. Ilman motivaatiota en tuskin olisi nyt tässä, tanssinopettajana ja yrittäjänä.

Koulutuksessa opin eniten juuri monipuolisuuden ja yhteistyön kautta niin yksittäisten tuntien, että isompien projektien myötä tanssin kentästä laaja-alaisesti.

 

Miksi opetan?

Voimistelun ansiosta olen päässyt harjoittelemaan opettamista heti nuoresta lähtien. Aloitin apuvalmentajana 15-vuotiaana, josta saakka olen opettanut enemmän tai vähemmän voimistelijoita, lisäksi lasten ja aikuisten harrasteryhmiä sekä tanssin parissa lapsista aina vanhainkotiin saakka.

Kokemusta olen saanut kartuttaa myös kehitysvammaisten opettamisen parissa. Olen opettanut sekä tyttöjä ja poikia, naisia sekä miehiä, sekä lisäksi olen valmentanut sekä yksilöurheilijoita, pienryhmiä, keskisuuria ryhmiä ja suuria avoimia ryhmätunteja.

Kokemusta oli siis kertynyt jo paljon ennen koulutustani, mutta oma opettajuuteni on vahvistunut koulutukseni myötä. Olen unelma-ammatissani ja haluan tanssinopettajana tulla nähdyksi omana persoonanani.

 

Tulevaisuus

Minulle tulevaisuuden tavoitteena on nauttia tanssista. Unelmoin siitä, että säilyisin terveenä. Tavoittelen sitä, että uskaltaisin ottaa riskejä. Tanssinopettajana unelmoin siitä, että saan jakaa osaamista, kehittää itseäni, mutta kehittää samalla oppilaitani vahvemmiksi ja taitavimmiksi tanssijoiksi, kasvattaa heitä hyvään elämään ja jakaa tanssin iloa ja riemua.

 

 

”Tanssin, koska minulle se antaa iloa ja hyvää oloa, sekä haastaa jatkuvaan kehitykseen. Tanssissa onkin parasta se, ette se antaa mahdollisuuden tutustua itseensä uudella tavalla ja löytää itsestään uusia puolia.”